Info over de voorspellingen

Berichtdoor 26Master » do nov 30, 2017 13:43

Met het al reeds geopende topic voor de eerste ronde van het PDC WK, moet er natuurlijk ook wat info over de voorspellingen gemeld worden.

Toernooien:
Alle tv-toernooien van de PDC zullen voorspeld worden. Daarnaast zal er van de BDO ook de Lakeside worden voorspeld. Oftewel:
- PDC WK
- Lakeside
- The Masters (niet te verwarren met Winmau World Masters)
- Premier League
- UK Open
- World Cup
- World Matchplay
- World Grand Prix
- European Championship
- Grand Slam
- Players Championship Finals
- World Series Finals (de World Series evenementen zoals Perth zullen niet voorspeld worden)

Hoe wordt er voorspeld:
Er zullen verschillende manieren zijn hoe er voorspeld gaat worden, dit afhankelijk van het aantal dagen waarin een toernooi gespeeld zal worden.
Bij toernooien die een week of langer duren, zullen alle wedstrijden apart voorspeld worden. Voor elke ronde wordt er dan een nieuw topic geopend gedurende het toernooi. Hier gaat het om het PDC WK, Lakeside, Premier League, World Matchplay, World Grand Prix en Grand Slam of Darts.
De overige toernooien, behalve de UK Open, worden gelijk in zijn geheel voorspeld. Hier moet dus het hele toernooi verloop voorspeld worden voordat het toernooi gestart i.p.v. per ronde een nieuw topic.
Bij het UK Open wordt er om 3 spelers gevraagd, dit door uit 3 segmenten een speler te kiezen. Die segmenten zijn ingedeeld op basis van seeding.

Hoe doe je mee:
Voorafgaand aan elk toernooi die voorspeld gaat worden, open ik een topic(s) voor dat toernooi.
Om mee te doen hoef je alleen maar een voorspelling in te vullen door te reageren op het onderwerp van een voorspelling met jouw voorspelde uitslagen.

Puntentelling:
Elk toernooi heeft ongeveer dezelfde puntentelling.
Voor alle wedstrijden in de 1ste ronde krijg je 1 punt als je de winnaar van de wedstrijd goed voorspelt, en 2 punten als je de hele uitslag goed hebt. Voor een 2de ronde wordt dit 2-4, ronde 3 3-6 enzovoorts.
Voorbeeld:
Ronde 1: Phil Taylor – Raymond van Barneveld. Definitieve uitslag is 3-2.
Als jij dus 3-2 hebt voorspeld, krijg je 2 punten voor die wedstrijd. Heb je iets anders, maar wel Phil Taylor op winst, dan krijg je 1 punt voor de wedstrijd. Zou deze wedstrijd de 3de ronde zijn geweest, dan zou het dus betekenen dat je 6 punten krijgt als je de hele wedstrijd goed hebt, en alleen de winnaar goed 3 punten.
Bij het voorspellen met brackets komt er nog iets bij. Vanaf de 2de ronde wordt er dan namelijk eerst gekeken of je de naam goed hebt van de winnaar, want alleen dan krijg je punten voor die wedstrijd. Verliezer maakt dus niks uit. Heb je beide namen goed van een wedstrijd, worden je punten verdubbeld van wat je hoort te krijgen voor die ene wedstrijd.
Voorbeeld:
Ronde 2: James Wade – Adrian Lewis. Definitieve uitslag is 4-0
Voor deze wedstrijd krijg je dus alleen punten als je James Wade als winnaar hebt voorspeld. Als je dus geen Adrian Lewis als winnaar hebt, krijg je geen punten Als je allebei de namen in deze wedstrijd hebt bij je voorspelling, krijg je dubbele punten. Als je dus James Wade als winnaar hebt voorspeld, maar de uitslag niet helemaal goed, krijg je 2 punten omdat het ronde 2 is, en dat wordt dan verdubbeld naar 4 punten omdat je dus beide namen goed hebt (2*2=4). Heb je ook de uitslag helemaal goed, dan krijg je 8 punten voor deze wedstrijd. Als je Adrian Lewis als winnaar hebt voorspeld, krijg je alsnog 0 punten, want 0 punten omdat de hele uitslag fout maal 2 vanwege beide namen goed is dus nog steeds 0 punten (0*2=0).

Categorieën:
Alle toernooien die voorspeld gaan worden zijn verdeeld in 4 categorieën. Elke categorie heeft zijn eigen puntentelling voor de ranglijst:
Categorie 1: PDC WK
Categorie 2: Lakeside, Premier League, World Matchplay, Grand Slam, World Grand Prix
Categorie 3: European Championship, Players Championship Finals, The Masters, World Series Finals, World Cup
Categorie 4: UK Open


Ranglijst:
Na elk toernooi zal de ranglijst worden bijgewerkt. Deze wordt gemaakt van alle resultaten van elk toernooi van de afgelopen 2 edities. Alle toernooien vallen in een categorie zoals al was te zien, en op basis daarvan wordt ook de puntentelling gemaak. In de afbeelding hieronder staat de puntentelling per plek en categorie:
Afbeelding


Wat kun je winnen:
Bij de meeste toernooien zullen er prijzen te winnen zijn. Dit zal worden meegedeeld in de openingstopic's van de toernooien.
26Master
 
Berichten: 16
Geregistreerd: vr nov 24, 2017 13:15

Keer terug naar Voorspelspellen

cron
 • Toon nieuwe berichten
 • Toon onbeantwoorde berichten
 • Wie is er online
 • Recent topics
 • Er is 1 gebruiker online :: 0 geregistreerde, 0 verborgen en 1 gast (gebaseerd op de gebruikers die de laatste 5 minuten actief waren)
 • Het grootst aantal gebruikers online was 35 op do nov 30, 2017 15:37
 • Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast
 • 4 Users active over the last 24 hours: Bing [Bot], Google Adsense [Bot], Google [Bot], Majestic-12 [Bot]
 • Recent topics
  Reacties
  Bekeken
  Laatste bericht
;